
Pølsegryte er en slager blant både barn og voksne. Dette er en «sunnifisert» variant, bestående av magert kjøtt, grov fullkornspasta, fire typer grønnsaker og magre meieriprodukter. Bland alle ingrediensene i samme gryte og nyt smaken av barndom.
Under 20 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon
- 125 g fullkornspasta, ukokt
- 125 g pølser av kylling eller kalkun
- 0,25 løk
- 0,25 rød paprika
- 0,5 stor gulrot eller 1 liten
- 1 ss rapsolje (til steking)
- 0,25 liten boks tomatpuré
- 0,25 boks hakkede tomater
- 0,75 dl vann
- 0,25 buljongterning
- 0,25 boks lett crème fraîche
- Salt
- Pepper
- Paprikapulver, spisskummen og chilipulver (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Rens løk, paprika og gulrot og skjær de i grove biter. Stek grønnsakene noen minutter i en gryte med rapsolje på middels varme. La det surre til det blir mykt og blankt.
- Tilsett tomatpuré og la den surre sammen med grønnsakene i et par minutter.
- Tilsett hakkende tomater, vann og buljongterning og kok opp. La småkoke i 10 minutter mens du…
- …koker pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hold pastaen varm.
- Kutt pølsene i 1 cm tykke skiver og ha de oppi gryta slik at de blir gjennomvarme.
- Mot slutten av koketiden kan du tilsette lett crème fraîche. Kok opp under omrøring.
- Smak til med salt, pepper og krydder.
- Server pølsegryten med kokt fullkornspasta.
Tips
- For å variere kan du bytte ut pølser med lik mengde karbonadedeig eller kjøttdeig.
- Pølsene kan også byttes ut med 0,5 boks kikerter per porsjon.
- Grønnsakene kan erstattes av annet du har og liker.
- Lag en plan for hva du kan bruke resten av den åpnede tomatboksen til, eller frys det ned i en egnet beholder til senere bruk. Husk å merke med innhold og dato!
- Pastaen kan også blandes med pølsegryten for å få alt i én gryte.