Pølsegryte

Pølsegryte er en slager blant både barn og voksne. Dette er en «sunnifisert» variant, bestående av magert kjøtt, grov fullkornspasta, fire typer grønnsaker og magre meieriprodukter. Bland alle ingrediensene i samme gryte og nyt smaken av barndom.

Under 20 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon

  • 125 g fullkornspasta, ukokt
  • 125 g pølser av kylling eller kalkun
  • 0,25 løk
  • 0,25 rød paprika
  • 0,5 stor gulrot eller 1 liten
  • 1 ss rapsolje (til steking)
  • 0,25 liten boks tomatpuré
  • 0,25 boks hakkede tomater
  • 0,75 dl vann
  • 0,25 buljongterning
  • 0,25 boks lett crème fraîche
  • Salt
  • Pepper
  • Paprikapulver, spisskummen og chilipulver (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rens løk, paprika og gulrot og skjær de i grove biter. Stek grønnsakene noen minutter i en gryte med rapsolje på middels varme. La det surre til det blir mykt og blankt.
  2. Tilsett tomatpuré og la den surre sammen med grønnsakene i et par minutter.
  3. Tilsett hakkende tomater, vann og buljongterning og kok opp. La småkoke i 10 minutter mens du…
  4. …koker pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hold pastaen varm.
  5. Kutt pølsene i 1 cm tykke skiver og ha de oppi gryta slik at de blir gjennomvarme.
  6. Mot slutten av koketiden kan du tilsette lett crème fraîche. Kok opp under omrøring.
  7. Smak til med salt, pepper og krydder.
  8. Server pølsegryten med kokt fullkornspasta.

Tips

  • For å variere kan du bytte ut pølser med lik mengde karbonadedeig eller kjøttdeig.
  • Pølsene kan også byttes ut med 0,5 boks kikerter per porsjon.
  • Grønnsakene kan erstattes av annet du har og liker.
  • Lag en plan for hva du kan bruke resten av den åpnede tomatboksen til, eller frys det ned i en egnet beholder til senere bruk. Husk å merke med innhold og dato!
  • Pastaen kan også blandes med pølsegryten for å få alt i én gryte.