
Hummus er en næringsrik matrett fra Midtøsten, som tradisjonelt lages av moste kikerter, hvitløk, sitron, tahini og olje. Hummus er godt både som pålegg, dipp og saus.
Under 20 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 5 porsjoner
- 1 boks hermetiske kikerter (380 g)
- 0,5 sitron (kun saften)
- 2 fedd hvitløk
- 8 soltørket tomater
- 0,5-1 ts salt, smak til
- 1 ss tahini (se info under, kan sløyfes)
- 0,5 ts malt spisskummen
- 0,5 dl rapsolje
- 1 ss finhakket persille (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Skyll kikertene godt.
- Bløtlegg soltørkede tomater i varmt vann i 5-10 minutter.
- Ha kikertene og de soltørkede tomatene sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen og rapsolje i en blender eller bland med en stavmikser.
- Hummusen skal ha en myk og jevn konsistens.
- Juster om nødvendig med mer sitron, salt eller spisskummen.
- Vend inn finhakket persille til slutt.
Tips
- Tahini er en essensiell ingrediens i hummus, og er en masse som består av malte, ristede sesamfrø. Produktet kan kjøpes på blant annet Meny, helsekost-butikker og diverse matbutikker som har import fra Midtøsten eller Asia.
- Du kan også bruke 1-2 ss soltørkede tomater i olje. Da er det ikke nødvendig å bløtlegge dem.