Daddelkuler

Disse næringsrike daddelkulene smaker skikkelig digg sammen med en kopp kaffe etter et godt måltid. Dadler er rike på kostfiber og bidrar med en god søtsmak som gjør at du kan redusere bruken av tilsatt sukker. Lag gjerne dobbel oppskrift, disse forsvinner fort!

20-40 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 18 kuler

  • 20 store dadler
  • 4 ss kakao
  • 4 ss rapsolje
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
  • 1 pk kokosmasse, til pynt

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, ta gryten av platen og legg dadlene i bløt i ca. 20 minutter.
  2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle (ikke kokosmassen).
  3. Del dadlene i to på langs, fjern steinen og mos dadlene med en stavmikser til det blir en glatt og klumpfri masse. Tilsett litt av det kokte vannet hvis massen blir for tykk.
  4. Bland dadlene med de tørre ingrediensene og sett deigen i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
  5. Del den avkjølte deigen inn i 18 like store biter, og form dem til runde kuler.

Tips

  • Hvis du kjøper store, bløte dadler trenger du ikke bløtlegge dem i forkant.
  • Du kan bytte ut kokosmassen med hakkede nøtter som for eksempel peanøtter, pistasjnøtter, valnøtter eller mandler.
  • Oppskriften kan varieres ved å tilsette et par spiseskjeer peanøttsmør eller annet nøttesmør.