
Wok er en populær rett – og ikke uten grunn! Wok kan lages i utallige varianter, og er en super mulighet til å få brukt opp grønnsaker du har liggende.
Under 20-40 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 2 porsjoner
- 2 porsjoner fullkornsnudler/fullkornsris/fullkornscouscous/bulgur fullkorn/quinoa
- 0,5 terning buljongterning (utblandet i 1 dl vann)
- 2 ss soyasaus, saltredusert
- 1 ts maisenna
- 1 ss saft av sitron/lime
- 250 g laks/kylling/svinekjøtt/storfekjøtt
- 1 løk eller 15 cm purre
- 0,5 brokkoli eller blomkål
- 1 gulrot eller paprika
Slik gjør du
- Kok nudler/ris/coucous/bulgur/quinoa etter anvisningen på pakken.
- Bland sammen buljongvæsken, soyasaus, maisenna og saft av sitron/lime.
- Kutt fisken/kyllingen/svinekjøtt/storfekjøtt i skiver. For plantebasert alternativ kan du skylle en boks med bønner eller kikerter og la renne av. Tilsett dem i woken mot slutten av steketiden, før du tilsetter woksaus.
- Vask og kutt grønnsakene i passende biter og jevn størrelse.
- Varm en stekepanne på høy varme.
- Tilsett litt olje i stekepannen og stek fisk/kjøtt, rør slik at det ikke brenner seg. Ta fisken/kjøttet ut av stekepannen når den er gjennomstekt, det tar bare noen få minutter.
- Tilsett litt olje i stekepannen og stek grønnsakene i flere porsjoner til de er sprø og passe møre.
- Legg alle grønnsakene og fisk/kjøtt/belgvekster i pannen og tilsett woksausen.
Tips
- Bruk gjerne rapsolje til steking, den har nøytral smak og tåler høye temperaturer.
- Det finnes gode ferdige wokblandinger og woksauser som kan være fine alternativer om du ønsker en enda kjappere wokmiddag.
- Ferdigstrimlet kjøtt/kylling og ferske eller frosne wok-grønnsaker sparer tid (men antagelig ikke penger) 🙂