Stekte epler med honning og valnøtter

Stekte epler er enkle å lage og passer godt som hverdagsdessert.

20 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon

  • 1 syrlig eple
  • 1 ts rapsolje eller flytende margarin
  • 1 ts flytende honning (kan sløyfes)
  • 3 valnøtter, hakket (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 170 grader.
  2. Skyll eplene og del dem i to midt på. La skallet være på, men bruk en liten skje eller kniv og ta ut kjernehuset.
  3. Sett eplene i en smurt, ildfast form med snittflaten opp og pensle snittflatene med litt olje eller flytende margarin.
  4. Bland sammen nøtter, honning og resten av oljen eller margarinen. Fordel nøtteblandingen i hullene etter kjernehuset.
  5. Stek eplene på nederste rille i omtrent 10-15 minutter. Eplene skal være myke, men fortsatt holde formen.

Tips

  • Server eplene lunkne med vaniljekesam eller yoghurt.