
Stekte epler er enkle å lage og passer godt som hverdagsdessert.
20 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon
- 1 syrlig eple
- 1 ts rapsolje eller flytende margarin
- 1 ts flytende honning (kan sløyfes)
- 3 valnøtter, hakket (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 170 grader.
- Skyll eplene og del dem i to midt på. La skallet være på, men bruk en liten skje eller kniv og ta ut kjernehuset.
- Sett eplene i en smurt, ildfast form med snittflaten opp og pensle snittflatene med litt olje eller flytende margarin.
- Bland sammen nøtter, honning og resten av oljen eller margarinen. Fordel nøtteblandingen i hullene etter kjernehuset.
- Stek eplene på nederste rille i omtrent 10-15 minutter. Eplene skal være myke, men fortsatt holde formen.
Tips
- Server eplene lunkne med vaniljekesam eller yoghurt.