Spansk omelett

Denne spanske omeletten er kjapp hverdagsmat som passer til to personer.

20-40 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 1 stor omelett

  • 4 kokte poteter
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 6 egg
  • 2 ss olje
  • 3 klyper salt
  • 3 klyper pepper

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne på middels varme.
  2. Kutt potetene i skiver og løk og paprika i terninger.
  3. Ha olje i stekepannen sammen med potetene, løken og paprikaen. Surr til løken blir blank. Dette tar kun noen få minutter.
  4. Visp sammen egg, salt og pepper. Pass på at det er nok olje i stekepannen slik at ikke eggeblandingen svir seg, det er også viktig at varmen reduseres. Hell eggeblandingen over potetene.
  5. Legg et lokk over stekepannen, hvis du ikke har lokk kan du bruke aluminiumsfolie. Rør litt i pannen før omeletten har begynt å stivne. Stek frem til omeletten har stivnet helt, det tar ca. 10-15 minutter.

Tips

  • Rester av omeletten kan bli en deilig lunsj dagen etter.
  • Omelett er en ypperlig måte å få brukt rester i kjøleskapet eller grønnsaker som begynner å bli slitne.
  • Server med en frisk salat og/eller grovt brød.
  • Enkelte stekepanner tåler å stå i stekeovnen, og da kan man steke ferdig omeletten der.
  • Har du dårlig tid eller er veldig sulten, kan du røre litt i eggeblandingen mens du steker. Da stivner den raskere, men konsistensen blir mer som eggerøre.