
Denne spanske omeletten er kjapp hverdagsmat som passer til to personer.
20-40 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 stor omelett
- 4 kokte poteter
- 1 løk
- 1 paprika
- 6 egg
- 2 ss olje
- 3 klyper salt
- 3 klyper pepper
Slik gjør du
- Varm en stekepanne på middels varme.
- Kutt potetene i skiver og løk og paprika i terninger.
- Ha olje i stekepannen sammen med potetene, løken og paprikaen. Surr til løken blir blank. Dette tar kun noen få minutter.
- Visp sammen egg, salt og pepper. Pass på at det er nok olje i stekepannen slik at ikke eggeblandingen svir seg, det er også viktig at varmen reduseres. Hell eggeblandingen over potetene.
- Legg et lokk over stekepannen, hvis du ikke har lokk kan du bruke aluminiumsfolie. Rør litt i pannen før omeletten har begynt å stivne. Stek frem til omeletten har stivnet helt, det tar ca. 10-15 minutter.
Tips
- Rester av omeletten kan bli en deilig lunsj dagen etter.
- Omelett er en ypperlig måte å få brukt rester i kjøleskapet eller grønnsaker som begynner å bli slitne.
- Server med en frisk salat og/eller grovt brød.
- Enkelte stekepanner tåler å stå i stekeovnen, og da kan man steke ferdig omeletten der.
- Har du dårlig tid eller er veldig sulten, kan du røre litt i eggeblandingen mens du steker. Da stivner den raskere, men konsistensen blir mer som eggerøre.