Rød middelhavspizza

Denne oppskriften har mange muligheter! Du kan lage porsjonspizza, pizzasnurrer eller pizzahorn. Ved å bruke grovt mel bidrar denne retten med å dekke det daglige behovet for kostfiber.

Over 60 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 2 store eller 8 små pizzaer

Pizzadeig:

  • 1 pk fersk gjær eller tørrgjær
  • 5 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 4 ss rapsolje
  • 8 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 4 dl hvetemel

Rød pizzasaus:

  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss rapsolje
  • 2 bokser hakkende tomater
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 neve frisk oregano eller basilikum, finhakket / 1 ts tørket oregano eller basilikum (kan sløyfes)
  • 1 klype sukker
  • 0,5 chili, finhakket (kan sløyfes)

Topping:

  • 200 g spinat
  • 200 g fetaost, smuldret
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • 0,5 chili, i tynne skiver (kan sløyfes)

Slik gjør du

Pizzadeig:

  1. Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og det sammalte melet.
  2. Tilsett hvetemel til du har en passe fast deig.
  3. La pizzadeigen heve tildekket i omtrent 20 minutter.
  4. Sett stekeovn på 225 grader.
  5. Del deigen i to like deler og kjevle ut deigen, slik at den dekker to stekebrett. Du kan også lage porsjonspizza, snurrer eller horn.

Rød pizzasaus:

  1. Fres løk og hvitløk i rapsoljen til løken er gyllen og blank.
  2. Tilsett de hakkede tomatene og valgt urtetype.
  3. Tilsett chilien dersom du ønsker en spicy smak.
  4. La tomatsausen koke i 20-30 minutter, jo lengre det koker, desto bedre blir smaken.
  5. Tilsett litt sukker og smak til med salt og pepper.

Topping:

  1. Ha den ferdige pizzasausen på pizzabunnen.
  2. Tilbered spinat, fetaost, rødløk og chili som ønsket og topp pizzaen med dette – du kan også velge akkurat den toppingen du liker best eller har i kjøleskapet!
  3. Stek pizzaen på nederste rille i omtrent 15 minutter.

Tips

  • Retten kan nytes med en gang eller fryses ned til senere.