
Denne oppskriften har mange muligheter! Du kan lage porsjonspizza, pizzasnurrer eller pizzahorn. Ved å bruke grovt mel bidrar denne retten med å dekke det daglige behovet for kostfiber.
Over 60 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 2 store eller 8 små pizzaer
Pizzadeig:
- 1 pk fersk gjær eller tørrgjær
- 5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 4 ss rapsolje
- 8 dl sammalt hvetemel, finmalt
- 4 dl hvetemel
Rød pizzasaus:
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
- 1 løk, finhakket
- 2 ss rapsolje
- 2 bokser hakkende tomater
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 neve frisk oregano eller basilikum, finhakket / 1 ts tørket oregano eller basilikum (kan sløyfes)
- 1 klype sukker
- 0,5 chili, finhakket (kan sløyfes)
Topping:
- 200 g spinat
- 200 g fetaost, smuldret
- 1 rødløk, i tynne skiver
- 0,5 chili, i tynne skiver (kan sløyfes)
Slik gjør du
Pizzadeig:
- Rør ut gjæren i lunkent vann, tilsett olje, salt og det sammalte melet.
- Tilsett hvetemel til du har en passe fast deig.
- La pizzadeigen heve tildekket i omtrent 20 minutter.
- Sett stekeovn på 225 grader.
- Del deigen i to like deler og kjevle ut deigen, slik at den dekker to stekebrett. Du kan også lage porsjonspizza, snurrer eller horn.
Rød pizzasaus:
- Fres løk og hvitløk i rapsoljen til løken er gyllen og blank.
- Tilsett de hakkede tomatene og valgt urtetype.
- Tilsett chilien dersom du ønsker en spicy smak.
- La tomatsausen koke i 20-30 minutter, jo lengre det koker, desto bedre blir smaken.
- Tilsett litt sukker og smak til med salt og pepper.
Topping:
- Ha den ferdige pizzasausen på pizzabunnen.
- Tilbered spinat, fetaost, rødløk og chili som ønsket og topp pizzaen med dette – du kan også velge akkurat den toppingen du liker best eller har i kjøleskapet!
- Stek pizzaen på nederste rille i omtrent 15 minutter.
Tips
- Retten kan nytes med en gang eller fryses ned til senere.