
Denne meksikanske klassikeren passer ypperlig som lørdagsmat! Du kan også gi nytt liv til kjipe tacorester ved å bruke dem i quesadillas.
20-30 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon
- 1 løk, gul eller rød
- 1 tomat, stor
- 1 boks kidneybønner eller 1 kyllingfilet
- 0,5-1 pose tacokrydder
- 2 fullkornstortillas
- 2 never ost, revet
- 1 ts limesaft (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Finhakk løken og kutt tomat i terninger. Sett tomatene til side.
- Hvis du bruker bønner: skyll bønnene godt. Hvis du bruker kylling: kutt kyllingen i små terninger eller i strimler.
- Varm en stekepanne på middels varme. Tilsett litt olje hvis du ikke har teflonpanne. Stek bønner/kylling sammen med løk til løken er blank og kyllingen har fått litt farge. Tilsett tacokrydder og 1 dl vann og la småkoke i ca. 5 minutter. Rør jevnlig. Pass på at det ikke koker tørt, tilsett mer vann om nødvendig.
- Mos bønnene når koketiden er over.
- Legg en tortillalefse i en varm og tørr stekepanne. Fordel halvparten av tacoblandingen og tomatterningene over den ene halvdelen av tortillalefsen. Strø over halvparten av osten og brett den tomme delen av tortillaen over den fylte delen. Stek den gylden på begge sider. Gjenta med den andre tortillalefsen.
- Press litt limesaft over quesadillasene rett før servering.
- Server gjerne med en grønn salat. Husk å unngå krysskontaminering – ikke bruk samme skjærebrett og kniv til rå kylling og salatgrønnsaker (med mindre du vasker det godt etter å ha kuttet kylling, ev. kutter grønnsakene først).
Tips
- Hvis du vil redusere saltmengden i retten, kan du redusere mengden tacokrydder eller lage ditt eget tacokrydder med mindre salt.
- Kidneybønnene eller kyllingen kan erstattes med for eksempel svarte bønner, kikerter eller karbonadedeig.
- Ønsker du en mer spicy variant kan du finhakke 1 chili og tilsette i stekepannen sammen med bønner/kylling og løk.
- Paprika, hvitløk, vårløk, purre, mais og andre grønnsaker passer godt i quesadillas. Bruk det du har tilgjengelig.