Nice-cream (banan-is)

Har du noen brune bananer liggende? De er perfekte å fryse ned og bruke til banan-is, eller nice cream som det også kalles. Frosne bananer gir en kremete konsistens og kan kombineres med mange ulike ingredienser for å variere smaken.

Under 20 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon

Snickers:

  • 1 bananer, fryst i skiver
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ts kakaopulver
  • 1 dl lettmelk

Tropisk:

  • 0,5 bananer, fryst i skiver
  • 0,5 kiwi
  • 100 g mango, frossen
  • 0,5 dl kokosmelk

Sitrus:

  • 1 bananer, fryst i skiver
  • 0,25 sitron, saft og finrevet skall
  • 0,25 lime, saft og finrevet skall
  • 1 dl kokosmelk

Slik gjør du

  1. Start med å skrelle og dele modne bananer i skiver og legg bananskivene i en pose eller en boks i fryseren i minst 3 timer.
  2. Velg hvilken smak du vil lage og bland alle ingrediensene i en food prosessor eller blender.
  3. Tilsett litt og litt av væsken til du oppnår ønsket konsistens.
  4. Isen kan spises som den er (som softis) eller fryses ned og spises senere.
  5. Topp gjerne med litt rester av ingrediensene som er brukt i bananisen.

Tips

  • Del overmodne bananer i skiver og legg i fryseren, så har du alltid bananer tilgjengelig. Skriv på en lapp hvor mange bananer det er, og hvilken dato du frøs dem ned.