
Hva med å gi den «vanlige» tomatsuppa et skikkelig løft? Denne suppa har en god og krydret smak, og passer for de dagene du har lyst på noe kjapt og godt.
30 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon
- 0,5 porsjon fullkornsris (kan sløyfes)
- 0,5 løk, finhakket
- 0,75 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 ss rapsolje, til steking
- 0,5 ss tomatpure
- 1 boks hakkede tomater
- 0,25 rød chili, finhakket
- 0,25 l vann
- 0,25 grønnsaksbuljongterning
- 0,25 ss sukker
- 0,25 boks kidneybønner
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
- Kok fullkornsris som anvist på pakken og sett til side.
- Hell rapsolje i en gryte og stek løken og hvitløken til den er myk og blank.
- Tilsett tomatpuré og la det surre et par minutter.
- Tilsett de hakkende tomatene, chili, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
- Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser og smak til med salt og pepper.
- Tilsett kidneybønner og kok suppen i 5 minutter før servering.
Tips
- Server med rundstykker og kokt egg!
- Bytt gjerne ut kidneybønner med andre belgvekster som kikerter, linser eller sorte bønner. Belgvekstene kan også moses med stavmikser om ønskelig.
- Fullkornsris kan byttes ut med fullkornspasta.
- For å variere smaken kan du tilsette gulrøtter, søtpotet eller andre grønnsaker du trenger å få brukt opp.
- Det går helt fint å korte ned på koketiden for suppa hvis du er skikkelig sulten eller har dårlig tid.