
Dette er en frokost som krever minimalt med arbeid. Det eneste du trenger å gjøre er å blande sammen ingrediensene, så lager grøten seg selv i kjøleskapet over natten.
Under 20 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon
- 1 dl lettmelk eller Tine lettmelk med sjokolade
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl yoghurt eller mager vaniljekesam
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene dagen i forveien.
- Hell blandingen over i en tett boks med lokk og sett i kjøleskapet til dagen etter.
- Dagen etter kan du tilsette mer væske hvis du ser at grøten ble for tørr.
- Spis grøten kald med valgfri topping.
Tips
- Denne grøten passer perfekt som frokost, eller du kan ta den med på farten og spise den til lunsj.
- Væsken kan varieres etter hva du liker og har tilgjengelig.
- Topping som nøtter og bær kan gjerne tilsettes dagen i forveien for å spare tid neste dag.
Forslag til topping
- Skivet banan, eple eller annen frukt, nøttesmør, hakkede nøtter, syltetøy, rørte skogsbær (frosne skogsbær som tines i en gryte) eller friske bær.
- Mattilsynet anbefaler å koke importerte frosne bær i ett minutt, for å beskytte seg mot mulig smitterisiko.