Kjøleskapsgrøt

Dette er en frokost som krever minimalt med arbeid. Det eneste du trenger å gjøre er å blande sammen ingrediensene, så lager grøten seg selv i kjøleskapet over natten.

Under 20 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon

  • 1 dl lettmelk eller Tine lettmelk med sjokolade
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl yoghurt eller mager vaniljekesam

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene dagen i forveien.
  2. Hell blandingen over i en tett boks med lokk og sett i kjøleskapet til dagen etter.
  3. Dagen etter kan du tilsette mer væske hvis du ser at grøten ble for tørr.
  4. Spis grøten kald med valgfri topping.

Tips

  • Denne grøten passer perfekt som frokost, eller du kan ta den med på farten og spise den til lunsj.
  • Væsken kan varieres etter hva du liker og har tilgjengelig.
  • Topping som nøtter og bær kan gjerne tilsettes dagen i forveien for å spare tid neste dag.

Forslag til topping

  • Skivet banan, eple eller annen frukt, nøttesmør, hakkede nøtter, syltetøy, rørte skogsbær (frosne skogsbær som tines i en gryte) eller friske bær.
  • Mattilsynet anbefaler å koke importerte frosne bær i ett minutt, for å beskytte seg mot mulig smitterisiko.