Hummus

Hummus er en næringsrik matrett fra Midtøsten, som tradisjonelt lages av moste kikerter, hvitløk, sitron, tahini og olje. Hummus er godt både som pålegg, dipp og saus.

Under 20 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjoner

  • 1 boks hermetiske kikerter (380 g)
  • 0,5 sitron, kun saften
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5-1 ts salt, smak til
  • 1 ss tahini (se info under, kan sløyfes)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1,25 dl rapsolje
  • 1 ss persille, finhakket (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Skyll kikertene godt.
  2. Ha kikertene sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummen og rapsolje i en blender eller bland med en stavmikser.
  3. Hummusen skal ha en myk og jevn konsistens.
  4. Vend inn finhakket persille til slutt.

Tips

  • Tahini er en essensiell ingrediens i hummus, og er en masse som består av malte, ristede sesamfrø. Produktet kan kjøpes på blant annet Meny, helsekost-butikker og diverse matbutikker som har import fra Midtøsten eller Asia.
  • Hummusen kan smaksettes med soltørkede tomater (se egen oppskrift) eller kokte og moste grønnsaker som for eksempel rødbete eller gulrot.
  • Det er lurt å starte med lite salt/krydder, smake, og heller tilsette mer om nødvendig, så unngår du at retten blir for salt eller for sterk.