
En baseoppskrift på havregrøt som kan varieres i det uendelige. Den moste bananen bidrar med sødme, slik at du ikke trenger å tilsette sukker.
Under 20 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon
Havregrøt med banan og kanel:
- 1 dl lettkokte havregryn
- 2,5 dl væske (for eksempel 1,5 dl vann og 1 dl melk)
- 1 klype salt
- 1 banan, most
- ½ ts kanel
Havregrøt med kakao:
- 1 dl lettkokte havregryn
- 2,5 dl væske (1,5 dl vann/1 dl melk)
- 1 klype salt
- 2 ss kakao
- 1 banan, most
Havregrøt med frosne bær:
- 1 dl lettkokte havregryn
- 2,5 dl væske (1,5 dl vann/1 dl melk)
- 1 klype salt
- 1 dl frosne bær (blåbær, bringebær, skogsbær)
- 1 klype sukker (kan sløyfes)
Havregrøt med banan og peanøttsmør:
- 1 dl lettkokte havregryn
- 2,5 dl væske (1,5 dl vann/1 dl melk)
- 1 klype salt
- 1 banan, most
- 1-2 ss peanøttsmør
Slik gjør du
- Bland havregryn og vann/melk i en kasserolle, og kok opp mens du rører på middels varme.
- Senk varmen og la grøten småkoke i ca. 5 minutter, eller til den er passe tykk.
- Smak til med salt.
- Tilsett de resterende ingrediensene. Du kan røre det inn i grøten eller bruke det som topping.
Tips
- Bruk gjerne epler, banan, bær og/eller litt hakkede nøtter i tillegg.
- Hjemmelaget frokostblanding kan brukes som topping.