Grove kyllingwrap

Denne enkle retten passer like godt til lunsj, turmat og middag.

Under 20 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon

  • 1 fullkornlefser, stor
  • 0,5 vårløk, i ringer
  • 3 cherrytomater, i båter
  • 0,25 mango, i terninger
  • 0,25 avokado, i terninger
  • 1 ss mager kesam eller lettrømme
  • 100 g kyllingfilet, krydret og stekt

Slik gjør du

  1. Husk å bruke ulikt skjærebrett og kniv til rå kylling og grønnsaker/tilbehør, eller vask godt mellom bruk.
  2. Skyll og kutt opp vårløk, tomat, mango og avokado i passelige biter.
  3. Stek kylling i passe store biter med valgt krydder.
  4. Smør et godt lag med mager kesam eller lettrømme på lefsa.
  5. Fordel kylling, grønnsaker og frukt utover lefsa og rull den stramt sammen.
  6. Hvis du skal ha wrapsen med deg som niste, kan du pakke den inn i matpapir eller folie.

Tips

  • Du kan bruke ferdig salatkjøtt som et lettvint og raskt alternativ. Dette koster litt mer enn å tilberede kyllingen selv.
  • Hel kylling er et rimelig alternativ til kyllingfilet, men det krever litt mer arbeid å tilberede.
  • Belgvekster er et rimelig, mettende og bærekraftig alternativ til kylling.
  • Dette er en baseoppskrift som kan varieres i det uendelige, bruk de ingrediensene du selv liker og har tilgjengelig.
  • Mango og avokado er utrolig godt, men dessverre ikke de mest bærekraftige alternativene. Finn gjerne gode erstattere.
  • Vil du ha en utfordring kan du forsøke å bake lefsa selv! Her er forslag til oppskrift.