
Denne enkle retten passer like godt til lunsj, turmat og middag.
Under 20 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 1 porsjon
- 1 fullkornlefser, stor
- 0,5 vårløk, i ringer
- 3 cherrytomater, i båter
- 0,25 mango, i terninger
- 0,25 avokado, i terninger
- 1 ss mager kesam eller lettrømme
- 100 g kyllingfilet, krydret og stekt
Slik gjør du
- Husk å bruke ulikt skjærebrett og kniv til rå kylling og grønnsaker/tilbehør, eller vask godt mellom bruk.
- Skyll og kutt opp vårløk, tomat, mango og avokado i passelige biter.
- Stek kylling i passe store biter med valgt krydder.
- Smør et godt lag med mager kesam eller lettrømme på lefsa.
- Fordel kylling, grønnsaker og frukt utover lefsa og rull den stramt sammen.
- Hvis du skal ha wrapsen med deg som niste, kan du pakke den inn i matpapir eller folie.
Tips
- Du kan bruke ferdig salatkjøtt som et lettvint og raskt alternativ. Dette koster litt mer enn å tilberede kyllingen selv.
- Hel kylling er et rimelig alternativ til kyllingfilet, men det krever litt mer arbeid å tilberede.
- Belgvekster er et rimelig, mettende og bærekraftig alternativ til kylling.
- Dette er en baseoppskrift som kan varieres i det uendelige, bruk de ingrediensene du selv liker og har tilgjengelig.
- Mango og avokado er utrolig godt, men dessverre ikke de mest bærekraftige alternativene. Finn gjerne gode erstattere.
- Vil du ha en utfordring kan du forsøke å bake lefsa selv! Her er forslag til oppskrift.