
Disse havrelappene er 100 % grove og ekstremt gode! Denne oppskriften gir luftige og smakfulle lapper hver gang. Prøv en topping av nøttesmør og banan, det smaker himmelsk!
30 minutter
Ingredienser
Denne oppskriften tilsvarer 4 porsjoner
- 150 g havregryn eller havremel
- 1 ts bakepulver
- 1 moden banan, most
- 3 store egg
- 1 boks mager kesam eller mager vaniljekesam
- Kanel
- Kardemomme
- Flytende margarin, til steking
Slik gjør du
- Visp eller stavmiks sammen alle ingrediensene i en bolle. Hvis røra blir for tykk kan du tilsette mer væske, for eksempel kesam, melk eller vann.
- La lapperøra få svelle i 15 minutter, da blir lappene luftigere.
- Varm ei stekepanne på middels varme med litt flytende margarin.
- Vent til stekepannen er skikkelig varm før du begynner å steke havrelappene.
- Stek lappene gylne på begge sider. Serveres nystekte med valgfri topping.
Tips
- Du kan kjøpe havremel i vanlige butikker, eller du kan lage havremel selv ved å kjøre havregryn i en blender.
- Du kan erstatte noe av havremelet med hvetemel, speltmel, nøttemel eller lignende.
- Du kan bytte ut kesam med cottage cheese, melk og/eller syrna melk. Velg det du liker best og har tilgjengelig.
Forslag til topping
- Frisk frukt eller bær, nøttesmør, syltetøy/chiasyltetøy eller brunost