Grove havrelapper med banan

Disse havrelappene er 100 % grove og ekstremt gode! Denne oppskriften gir luftige og smakfulle lapper hver gang. Prøv en topping av nøttesmør og banan, det smaker himmelsk!

30 minutter

Ingredienser

Denne oppskriften tilsvarer 4 porsjoner

  • 150 g havregryn eller havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 moden banan, most
  • 3 store egg
  • 1 boks mager kesam eller mager vaniljekesam
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Flytende margarin, til steking

Slik gjør du

  1. Visp eller stavmiks sammen alle ingrediensene i en bolle. Hvis røra blir for tykk kan du tilsette mer væske, for eksempel kesam, melk eller vann.
  2. La lapperøra få svelle i 15 minutter, da blir lappene luftigere.
  3. Varm ei stekepanne på middels varme med litt flytende margarin.
  4. Vent til stekepannen er skikkelig varm før du begynner å steke havrelappene.
  5. Stek lappene gylne på begge sider. Serveres nystekte med valgfri topping.

Tips

  • Du kan kjøpe havremel i vanlige butikker, eller du kan lage havremel selv ved å kjøre havregryn i en blender.
  • Du kan erstatte noe av havremelet med hvetemel, speltmel, nøttemel eller lignende.
  • Du kan bytte ut kesam med cottage cheese, melk og/eller syrna melk. Velg det du liker best og har tilgjengelig.

Forslag til topping

  • Frisk frukt eller bær, nøttesmør, syltetøy/chiasyltetøy eller brunost